De zaak Kubinsky

2019 – DE ZAAK KUBINSKY
Affiche 2019

De titel die wij gebruiken, “De zaak Kubinsky”, komt eigenlijk van de Italiaanse vertaling, “L’Affare Kubinsky”.

We brengen hiermee een komedie waarin grenzeloze ambitie, mouwvegerij en opportunisme herkenbaar aanwezig zijn. Het stuk speelt zich af in een bank. en steekt de draak met een onwaarschijnlijke lefgozerij.

Daardoor is dit stuk vrij tijdloos, zelfs al dateert het van 1933!

Ladislas Fodor

Ladislas Fodor werd geboren op 28 maart 1898 in Budapest, Hongarije en stierf op 80-jarige leeftijd op  1 september 1978  in Los Angeles, Californië, Verenigde Staten.

Hij begon als journalist in de vroege jaren 1920 en schreef verschillende toneelstukken, die algauw vertaald werden naar het Duits.

Hij emigreerde naar Frankrijk en trok van daar naar de Verenigde Staten waar hij in Hollywood vrij snel betrokken raakte, als auteur of mede-auteur, bij heel wat filmscripts.“De zaak Kubinsky” schreef hij in 1933 met de titel “Helyet az ifjuságnak”, in het Engels vertaald als “Youth at the Helm” en verfilmd als “Jack of All Trades”.

Roger Van Gompel
Voor onze zestigste productie hebben we Roger Van Gompel aangesproken als regisseur. Hij bewerkte “De zaak Kubinsky” tot een compact en tegelijkertijd eigentijds vlot toneelstuk.

Hieronder het (bijna) volledige productieteam en de acteurs van

"De zaak Kubinsky":

Productieteam 2019
Acteursteam "De zaak Kubinsky"