De Geprivilegieerden

2020 – De Geprivilegieerden

Klik op de rubriektitels om de informatie te lezen.

 

De Geprivilegieerden, een ernstige komedie

Een bewerking door Marnick Bardyn, naar Misalliance van George Bernard Shaw (1856-1950)

 

Marnick Bardyn (1961)

Marnick Bardyn is leraar Frans aan de Via te Tienen waar hij les geeft aan leerlingen van de derde graad. Evengoed is hij gepokt en gemazeld in de wereld van het theater. Na zijn opleiding als dramadocent (afstudeerjaar 1989 Maastricht) werkte hij als freelance acteur bij verschillende Vlaamse toneelgezelschappen zoals Blauw Vier (nu Laika), Theater Malpertuis en De Korre. Hij speelde o.a. in de voorstelling De Karamazovs, die in 2001 op het Theaterfestival stond.
 
Vanaf begin jaren 2000 richt hij zich volop op het regisseren bij verschillende Leuvense toneelgezelschappen; hij onderscheidde zich met voorstellingen als Wie trouwt de weduwe (2002) en De revisor (2008) die de Euripidesprijs wonnen. Sedert 2013 is hij ook nauw betrokken bij het sociaal-artistieke Leuvense stadsgezelschap Compagnie Tartaren. Hij regisseerde er vier creaties. De laatste in rij was de mini-filmserie Hotelzeepke (december 2019), die hedendaagse thema’s als sociale tewerkstelling, arbeidsomstandigheden, huiselijk geweld of transmigratie ter sprake brengt. Hij realiseerde ook een aantal creaties bij de Theaterfactorij Leuven. Een ervan, Oblivium, een voorstelling die handelt over dementie, werd vorige theaterjaar 2018-2019 geselecteerd voor het Landjuweel.
 
Marnick Bardyn schrijft of herwerkt in vele gevallen de teksten die hij laat opvoeren. Maatschappijkritiek, humor en diep menselijk invoelen, lopen als een rode draad doorheen zijn werk. De voorstelling De geprivilegieerden is zijn 32ste regie. Hij werkt ook als speldocent bij OPENDOEK, de koepelorganisatie voor het amateurtheater in Vlaanderen.
 

Sample Description

 

Sample Description

 
De opvoering

Klik op een foto om ze te vergroten.